Rob de Nijs ANP

Rob de Nijs stopt met optreden. Bij de zanger is de ziekte van Parkinson vastgesteld, meldt De Telegraaf. De 76-jarige De Nijs heeft een carrière van meer dan zestig jaar achter de rug.

"Ik ben geschrokken, maar het is niet anders", zegt De Nijs in de krant. Hij kreeg de diagnose een paar weken geleden.

Vlak na de diagnose viel hij van het podium bij een optreden in Naaldwijk. Beelden daarvan werden al snel gedeeld op sociale media. "Ik neem de maker ervan niks kwalijk, ook niet dat hij het deelde", zegt De Nijs. "Maar het heeft er in mijn gezin en mijn omgeving wel heel erg in gehakt."

Nog wel afscheidstournee

De zanger zegt dat hij op sociale media "verschrikkelijke reacties" kreeg. "Ik zou dronken zijn geweest, noem maar op. Mijn hele leven heb ik nog niet dronken op een podium gestaan, maar goed. Wij wisten net wat er aan de hand was, verder nog niemand."

Volgend jaar komt er een afscheidstournee en De Nijs gaat ook nog een nieuwe cd maken. En de huidige tour wordt gewoon afgemaakt, zegt de zanger.

Rob de Nijs heeft een aantal hits op zijn naam staan, zoals Ritme van de Regen, Jan Klaassen de Trompetter, Dag zuster Ursula, Malle Babbe en Banger Hart.

In 2017 was Rob de Nijs te gast in NOS Met het Oog op Morgen, met zijn band speelde hij Niet voor het laatst:

STER reclame