David de Gea Pro Shots
NOS Voetbal

De Gea verlengt bij Manchester United en wordt grootverdiener

David de Gea speelt ook na dit seizoen nog bij Manchester United. De Spaanse doelman heeft zijn volgend jaar zomer aflopende contract met drie seizoenen verlengd. Daar staat een flinke vergoeding tegenover: De Gea gaat naar verluidt 350.000 euro per week verdienen.

Met dat salaris nadert de sluitpost, die in 2011 door Sir Alex Ferguson bij Atlético Madrid werd losgeweekt en sindsdien 367 wedstrijden voor United speelde, de Franse middenvelder Paul Pogba, de absolute grootverdiener bij de 'Red Devils'.

Voorrecht

"Het was al een voorrecht om acht jaar aan deze geweldige club verbonden te zijn geweest. Nu ook mijn toekomst hier ligt, wil ik helpen uit het team te halen wat erin zit en weer prijzen winnen", aldus de 28-jarige De Gea, die met Manchester United in 2013 de landstitel pakte, in 2016 de FA Cup veroverde en in 2017 de Europa League won.

David de Gea houdt Wilfried Zaha van Crystal Palace van scoren af Pro Shots

De Gea stond in 2015 op het punt te verhuizen naar Real Madrid, dat voor die overstap zo'n 40 miljoen euro én doelman Keylor Navas over had. Hij was zelfs al in Madrid om gepresenteerd te worden. De benodigde documenten waren echter pas na de transferdeadline bij wereldvoetbalbond FIFA binnen, waardoor de overgang alsnog afketste.

Kort daarop tekende De Gea, die veertig interlands op zijn naam heeft staan, in Manchester bij tot medio 2019. Hij werd vijf keer opgenomen in het elftal van het seizoen in Premier League.

AZ

De Gea zal zijn kwaliteiten binnenkort ook in Nederland showen. AZ is in de groepsfase van de Europa League in een poule met Manchester United terechtgekomen. De Engelse grootmacht is op 3 oktober de tegenstander van de Alkmaarders.

STER reclame