NOS Sport Honkbal

Honkballers weer Europees kampioen; nu nog kwalificatie voor de Spelen

Oranje-honkballers worden voor 23ste keer Europees kampioen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Nederlandse honkballers hebben hun 23ste Europese titel binnen. In Bonn won het koninkrijksteam in de finale overtuigend van de grote rivaal Italië: 5-1.

Na een voorzichtig begin ontbrandde het duel in de vierde inning: Kalian Sams mepte de bal met drie man op de honken het stadion uit en in dezelfde inning deed John Polonius (solo) hetzelfde.

Oranje even onder druk

In de vijfde inning moest pitcher Donny Breek zijn eerste honkslag toestaan en dat was meteen een homerun van Alberto Mineo. Oranje stond daarna nog wel onder druk, maar de zege kwam nooit echt in gevaar.

Een fraaie vangbal bij Oranje NOS

Komende week kan Italië revanche nemen bij het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Parma en Bologna. Alleen de winnaar van dat toernooi plaatst zich voor Tokio.

Mocht Oranje zich daar niet voor de Spelen plaatsen, dan is er nog één kans om naar Tokio te gaan. De nummer twee van het OKT krijgt namelijk een herkansing bij een intercontinentaal OKT.

'Grote prijs bij OKT te verdienen'

"Europees kampioen worden is fantastisch, maar de grote prijs kunnen we volgende week pas verdienen", zegt bondscoach Evert-Jan 't Hoen vlak na het behalen van de Europese titel over het aankomende OKT. "Wij zijn daar nu favoriet."

STER reclame