Eden Hazard maakt zijn langverwachte debuut voor Real

Hazard met de schrik vrij tijdens langverwacht en doelpuntrijk Real-debuut

Real Madrid heeft ondanks een enorm veldoverwicht maar moeizaam gewonnen van Levante (3-2). Nieuws van de dag was het competitiedebuut van Eden Hazard, die na een bovenbeenblessure een halfuur speeltijd kreeg van trainer Zinedine Zidane.

Het begon met de komst van Hazard meteen even te stormen in Bernabeu, want de Belg van honderd miljoen kreeg het publiek meteen op de banken met een paar explosieve dribbels. In zijn eerste vijf minuten werd hij twee keer van een goal gehouden door keeper Aitor Fernandez.

Het stond al 3-1 op dat moment, door goals van Karim Benzema (twee keer) en Casemiro in de eerste helft. Real-huurling Borja Mayoral leek na de pauze de eer te redden namens de bezoekers.

Enorme krachtsverschillen

Zidane leek het gezien de enorme krachtsverschillen ook wel te geloven en haalde Casemiro en Sergio Ramos met het oog op het drukke Europese programma naar de kant, maar dat kwam Real nog bijna duur te staan.

De 4-1 van Vinícius Júnior werd na minutenlang overleg met de VAR afgekeurd en vervolgens viel het doelpunt aan de andere kant. Na de plotselinge 3-2 van Gonzalo Melero zag de thuisclub in de slotfase bijna voor het eerst sinds 1946 een marge van drie treffers als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Real Madrid doorstond de angstige slotfase echter en kruipt met acht punten uit vier duels weer omhoog op de ranglijst.

Eerste verlies Atlético

Atlético Madrid heeft zijn eerste nederlaag geleden. De koploper verloor met 2-0 bij Real Sociedad.

Het duel in San Sebastián werd na een uur beslist. Martin Ødegaard opende de score. De oud-speler van Vitesse en Heerenveen schoot diagonaal raak en drie minuten later scoorde Nacho Monreal.