ANP
In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

Monstertruckchauffeur legt zich neer bij celstraf

Chauffeur Mario D. gaat vijftien maanden de cel in. De man, die verantwoordelijk wordt gehouden voor het drama met een monstertruck in Haaksbergen, heeft het beroep tegen zijn straf ingetrokken.

Bij het drama in september 2014 kwamen drie mensen om het leven en vielen bijna dertig gewonden.

D. is tot tweemaal toe tot vijftien maanden celstraf veroordeeld, maar zijn advocaat ging daartegen in cassatie bij de Hoge Raad, de hoogste strafrechter in Nederland. Zolang er nog geen definitief oordeel van de rechter lag, hoefde D. niet de cel in.

Onduidelijk is waarom D. nu zijn cassatieverzoek heeft ingetrokken. Ook zijn advocaat kan daar niets over zeggen. Volgens een verslaggever van RTV Oost zag D. ook zelf "geen juridisch heil meer" in zijn zaak.

'Eindelijk gerechtigheid'

Slachtoffers van het monstertruckdrama kregen het nieuws via Slachtofferhulp te horen "Een hele opluchting", zegt een van hen tegen RTV Oost. "We waren er al op voorbereid dat bij een cassatieverzoek het nog vele jaren kon duren voor hij eindelijk de cel in zou gaan. Maar nu is ons verteld dat de straf ten uitvoer wordt gebracht. Eindelijk gerechtigheid."

Eind deze maand is het vijf jaar geleden dat D. met zijn monstertruck bij een stuntshow in het centrum van Haaksbergen een ravage aanrichtte door met het gevaarte op het publiek in te rijden. Onder de drie doden was een jongen van 5 jaar oud. Van de bijna dertig gewonden gaat een aantal tot op de dag van vandaag gehandicapt of verminkt door het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl