De Pompekliniek in Nijmegen ANP

De tbs'er die uit de Pompekliniek in Nijmegen was ontsnapt, is opgepakt in Rilland in Zeeland. Dat gebeurde door een speciaal team, nadat de politie een tip had gekregen.

De 42-jarige man uit Barneveld ontsnapte gistermiddag aan zijn begeleiding. Vanwege het gevaar dat van hem uitgaat, besloten politie en het Openbaar Ministerie om zijn naam en foto te verspreiden.

Weggefietst op mountainbike

De man werd in 2013 veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor ontucht met zes meisjes van 6 en 7 jaar. De familie van de slachtoffers is door het OM meteen op de hoogte gebracht van de ontsnapping.

De man verdween tijdens een begeleid fietsverlof in het buitengebied van Malden, bij Nijmegen. Twintig minuten later trok hij geld uit de muur in Gennep, zo'n 12 kilometer verderop. Vanaf daar ontbrak ieder spoor.

De Pompekliniek was volgens bronnen zeer bezorgd dat de man iemand iets wilde aandoen. Tijdens de rechtszaak in 2013 concludeerden deskundigen dat hij een pedoseksueel is met een hoog risico op terugval.

Twee weken geleden ontsnapte er ook iemand uit de Pompekliniek. Die man wist zich uit een raam te wurmen en klom via een stapel bouwmaterialen over een hek. Hij werd na twee uur opgepakt in het huis van zijn vriendin.

STER reclame