1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Mediatv.nl
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Dode bij steekincident in metrostation Rotterdam

In metrostation Capelsebrug in Rotterdam is vanmorgen iemand doodgestoken. De dader vluchtte, maar werd in de avond aangehouden. Het gaat om een 20-jarige Rotterdammer.

Het incident gebeurde vanmorgen rond 10.00 uur op een perron. Volgens getuigen ging er een ruzie aan vooraf. "Ik stapte uit de metro en er was een woordenwisseling tussen twee mannen", vertelt een van de getuigen aan RTV Rijnmond. "Ik dacht dat het een normale ruzie was, hoe gek het ook klinkt."

De ruzie was volgens de mensen die het zagen niet bijzonder opvallend. "Alsof je tegen iemand opbotst. Maar het was toch ernstiger achteraf. Het ging heel snel." Meerdere getuigen hoorden roepen: "Ga je mij nou steken?"

Hulpverleners hebben nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen. Maar het slachtoffer overleed ter plekke.

Veel getuigen

Vervoersbedrijf RET spreekt van een dag met een zwarte rand. "Veel reizigers ter plaatse hebben het incident gezien en zijn zoveel mogelijk opgevangen door de politie." Het bedrijf laat weten mee te leven met alle betrokkenen, familieleden, reizigers en collega's.

Jan Hess | NOS
Agenten doen onderzoek op het station

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl