Jill Roord viert haar goal voor Arsenal

Roord geeft debuut bij Arsenal glans met doelpunt

Jill Roord heeft haar debuut voor de vrouwen van Arsenal bekroond met een doelpunt. In de eerste speelronde van de Engelse Super League maakte de Nederlandse international de tweede goal in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen West Ham United.

Zonder de geblesseerde Vivianne Miedema, maar met Daniëlle van de Donk en Roord, die deze zomer overkwam van Bayern München, begon Arsenal aan de wedstrijd op Meadow Park in Borehamwood, de thuishaven van de vrouwen van Arsenal. Bij de bezoekers stond Tessel Middag in de basis.

Beth Mead zette Arsenal op voorsprong en gaf daarna ook de assist bij de tweede goal door terug te leggen op de inkomende Roord. West Ham kwam terug tot 2-1 via Martha Thomas, maar daar bleef het bij.

Everton Ladies boekte een 1-0 overwinning bij Birmingham City. Inessa Kaagman werd bij Everton in de 71ste minuut vervangen en de van Ajax overgekomen Kika van Es viel in de 90ste minuut in. Bij Tottenham Hotspur (1-0 verlies bij Chelsea) deed Siri Worm 85 minuten mee.