NOS SportAangepast

Herlings domineert als vanouds en wint GP van Turkije

Emotionele Herlings na GP Turkije: 'Ze zeiden dat ik nooit meer kon crossen'

De Grand Prix van Turkije is ten prooi gevallen aan Jeffrey Herlings. De Nederlander won beide manches en boekte daarmee zijn eerste zege in de MXGP-klasse sinds zijn rentree.

De Nederlandse motocrosser domineerde in Afyonkarahisar als vanouds. Hij liet in de eerste manche de Let Pauls Jonass vijf seconden achter zich. Landgenoot Glenn Coldenhoff finishte op vijftien seconden als derde. Coldenhoff, die eind augustus de GP van Zweden had gewonnen, schoof in de tweede manche een plek op en kwam slechts twee tellen naar Herlings door de finish.

Tim Gajser, die zich al verzekerd weet van de wereldtitel, werd in de eerste manche zesde. In de tweede manche kwam de Sloveen op een halve minuut van de twee Nederlanders als derde over de meet.

Blessure

Herlings kwam vorige week in Zweden voor het eerst weer in actie na een slepende blessure. In de eerste manche daar viel hij uit en in de tweede manche legde hij beslag op de vierde plek.

Door zijn blessure kwam hij dit jaar nauwelijks in actie in de strijd om het wereldkampioenschap. Herlings miste de eerste zeven races van het seizoen door een voetkwetsuur en liep kort na zijn rentree een enkelblessure op, die hem nog eens zes GP's aan de kant hield.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl