Ronald Koeman in Hamburg
NOS Voetbal

Trotse Koeman roemt collectief: 'Veerkracht is iets geweldigs in dit elftal'

Ronald Koeman vindt dat er niks is af te dingen op de zege van Oranje in Duitsland (2-4). "De ploeg die er het meest aan heeft gedaan om te winnen, heeft het verdiend."

"De Duitsers hebben ook een aantal goede kansen gehad", vond Koeman, die desondanks meende dat maar een ploeg de zege verdiende. "Ik vond Duitsland afwachtend."

"Het veld was niet goed, dan kun je wat minder snel de mensen zoeken tussen de linies", zocht hij naar oorzaken voor het matige spel voor rust. Mede dankzij een dubbele wissel van Koeman wist Oranje het duel te kantelen.

'Wissels pakten goed uit'

"In de eerste helft waren we niet gevaarlijk, de tweede helft bouwden we het wat beter op. De wissels pakten goed uit. In de tweede helft konden de Duitsers het niet meer belopen."

"Je hebt wel de veerkracht, dat is iets geweldigs in dit elftal", besloot Koeman. "Het geloof, de rust."

Joachim Löw maakte er na de nederlaag geen geheim van dat Duitsland verdiend had verloren. "Oranje was over de negentig minuten genomen gewoon de betere", verklaarde de Duitse bondscoach.

"Wij hebben terecht verloren. Weliswaar kwamen we snel op voorsprong, maar ik had geen moment het gevoel dat we de controle over de wedstrijd hadden."

'Overwicht Nederland werd te groot'

Bovendien vond hij zijn elftal niet slim genoeg. "Na de hervatting kwamen we onder druk te staan en via hoge ballen van achteruit probeerden we daar onderuit te komen. Dat was niet handig. Het overwicht van Nederland werd daardoor te groot en het was een kwestie van tijd voordat wij zouden bezwijken."

"Ik ben teleurgesteld. We hebben niet het niveau gehaald dat we behoren te halen in zo'n belangrijke wedstrijd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl