De politie heeft vier mannen gearresteerd voor de smokkel van een enorme hoeveelheid harddrugs. De drugs - 1,3 ton heroïne - werden gevonden in de Britse havenstad Felixstowe. Smokkelaars zouden met de drugs tussen de 30 miljoen en 130 miljoen euro hebben kunnen verdienen.

Nooit eerder onderschepten de Britten zo veel heroïne in één keer, meldt de National Crime Agency (NCA). De vangst is daarmee ook een van de grootste vangsten ooit in Europa. De drugs zaten in pakketten verstopt tussen handdoeken en badjassen.

Uitladen drugs duurde zes uur

De drugs zijn grotendeels in beslag genomen. Het uitladen van de pakketten alleen al nam bijna zes uur in beslag.

Nadat de politie de drugs had verwijderd in Felixstowe, werd de container teruggeplaatst op het schip, dat zijn tocht vervolgde richting Antwerpen. In samenwerking met internationale partners volgde de NCA het transport, dat daarna over land ging.

In Bergschenhoek bij Rotterdam is de politie een loods binnengevallen, meldt RTV Rijnmond. Daar werden drie mannen van 48, 51 en 53 aangehouden. Ze waren net bezig met het lossen van de lading. De vierde verdachte, een 27-jarige man uit Bergschenhoek, was weggereden in zijn auto en werd bij Bunnik gearresteerd. De verdachten zitten nog vast.

Eerder ook heroïne gesmokkeld

Begin augustus probeerden drugssmokkelaars op dezelfde manier heroïne naar Nederland te krijgen. Toen werd een zending van 398 kilo onderschept. Toen noemde de NCA ook dat een van de grootste heroïnevondsten ooit in het Verenigd Koninkrijk.

STER reclame