Depay op schot in Lyon: 'Denk dat ik gesetteld ben'

Memphis Depay zit goed in zijn vel en straalt dat ook uit. De Oranje-international beleeft een uitstekende seizoenstart in dienst van Olympique Lyonnais en wil die lijn doortrekken bij de nationale ploeg.

Depay wist in de eerste vier competitiewedstrijden vier keer te scoren en loopt dus één op één. Zijn goede optredens hangen ook samen met zijn privéleven.

Gesetteld

"Ik denk dat ik gesetteld ben in Lyon. Ben nu uit een hotel, waar ik vorig seizoen een paar maandjes zat. Er was thuis twee keer ingebroken. Een huis vinden daar is niet makkelijk, nu heb ik dat gevonden."

Ook binnen de lijnen gaat het crescendo. "Het gaat goed en dat heeft ook te maken met de nieuwe trainer (Sylvinho, red.). Ik denk dat het tijd was voor vernieuwing. Hij is verfrissend, hongerig en positief. Niet dat het er eerder niet was, maar het voelt gewoon goed."

Memphis Depay in een onderonsje met Virgil van Dijk ANP

Er waren deze zomer geruchten over een vertrek, maar Depay is nog niet klaar in Frankrijk. "Ik heb nog een contract voor twee jaar en we spelen Champions League. Waarom niet verder gaan met m'n opgebouwde goede statistieken?"

Zijn status bij Oranje is duidelijk. Depay is een van de steunpilaren in het team van Ronald Koeman. "Ik kom hier wel met in mijn hoofd dat ik aan de bak moet, dat ik verantwoordelijkheid wil pakken. Sinds Koeman bondscoach is, is dat gevoel enorm gegroeid."

De wisselwerking met de supporters zorgt bij Depay voor een glimlach. "Ik vind ons publiek momenteel fantastisch. Ze zijn superbelangrijk. Ik weet niet of ze dat altijd beseffen."

STER reclame