Strafschop Berghuis brengt Feyenoord eerste zege

Bekijk de samenvatting van Willem II-Feyenoord: 0-1

Feyenoord heeft op bezoek bij Willem II zijn eerste zege van het seizoen geboekt: 0-1. De vorige drie wedstrijden, tegen Sparta, sc Heerenveen en FC Utrecht, eindigden in een gelijkspel. Steven Berghuis maakte in de 74ste minuut vanaf de strafschopstip het winnende doelpunt.

In de rommelige eerste helft verwenden Willem II en Feyenoord de toeschouwers amper. Pogingen van Marios Vrousai en Vangelis Pavlidis konden Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer niet verontrusten en aan de andere kant trof Orkun Kökcü de lat en schoot Luis Sinisterra net naast.

Ongelukkig debuut Ogenia

Na rust moest Luciano Narsingh met een blessure het veld verlaten en kreeg diens vervanger Naoufal Bannis een grote kans. De 17-jarige aanvaller, die werd bediend met een prachtpass van Berghuis, schoot in het zijnet.

Steven Berghuis schiet de strafschop binnen
    Pol Llonch in duel met Ridgeciano Haps

Willem II, tot zondag koploper, drukte Feyenoord terug, maar wist nauwelijks gevaar te stichten voor het Rotterdamse doel. Met debutant Justin Ogenia voor de geblesseerde Damil Dankerlui ging het mis voor de thuisploeg. De verdediger bracht Luis Sinisterra ten val in het strafschopgebied en scheidsrechter Bas Nijhuis gaf Feyenoord een penalty.

In tegenstelling tot afgelopen donderdag tegen Hapoel Beer-Sheva ging Berghuis nu zelf achter de bal staan en gunde hij de eer niet aan Bannis, die in Israël de strafschop had gemist. Berghuis schoot de bal hard over de grond in de hoek, ondanks de aanraking van Timon Wellenreuther. In de slotfase bleef Feyenoord met pijn en moeite overeind.