De wagen met sokken die ontworpen zijn door kinderen NOS

Primeur bij bloemencorso Zundert: praalwagen ontworpen door kinderen

tijd van publicatie Aangepast

Zundert staat zoals ieder jaar weer vol met prachtig versierde praalwagens. In de Brabantse plaats was vandaag het grootste bloemencorso ter wereld. Het is de 78ste keer dat het evenement werd gehouden.

Een groot aantal vrijwilligers heeft de afgelopen tijd aan de twintig gigantische praalwagens gewerkt. Van elk buurtschap deed er een wagen mee. Dit jaar was er een primeur; een van de twintig wagens was ontworpen door kinderen. Ze hebben sokpoppen gemaakt en die zijn precies zoals zij hebben geknutseld nagemaakt op de wagen.

Aan het bloemencorso in Zundert zit ook een wedstrijdelement vast. Er wordt een prijs uitgereikt aan een van de deelnemers als compliment voor het zwoegen en zweten. Winnaar van het bloemencorso dit jaar is buurtschap Tiggelaar, die vikingboten maakte met tienduizenden bloemen.

De winnaar werd even na 17.00 uur bekendgemaakt. De leden van het buurtschap vlogen elkaar daarop huilend in de armen, zoals dat elk jaar gebeurt. Kort erna kon Omroep Brabant tijdens een urenlange live-uitzending spreken met een van hen. "Het was een pittig jaartje. Het is een hele grote wagen. Iets groter dan we eerst gedacht hadden. Maar dit is hartstikke leuk", zei hij.

Omroep Brabant

In Nederland zijn zo'n dertig corso's. Het corso in Zundert bestaat sinds 1936 en het wordt jaarlijks in september gehouden. Op sommige wagens zitten een half miljoen dahlia's. In 2012 kwam het evenement als eerste Nederlandse traditie op de Landelijke Inventaris van Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Dit is een artikel van

STER reclame