SPS
NOS NieuwsAangepast

A28 bij Zwolle urenlang dicht na achtervolging, mogelijk explosieven in auto

De snelweg A28 is ten noorden van Zwolle vannacht urenlang afgesloten geweest, omdat in een achtergelaten auto mogelijk explosieven lagen. De bestuurder was na een achtervolging uit de auto gesprongen en gevlucht.

Agenten zagen de Audi gisteravond laat rijden en vanwege het kenteken vermoedden ze dat de auto was gestolen. Toen ze de wagen wilden laten stoppen, ging de bestuurder er op hoge snelheid vandoor.

Weiland ingerend

Op de A28 werd de auto klemgereden, waarna de bestuurder een weiland in vluchtte. Omdat in de achtergelaten auto mogelijk explosieven lagen, sloot de politie de snelweg in beide richtingen af tussen de afritten Ommen en Nieuwleusen.

Politie doorzoekt auto op explosieven, deel A28 afgesloten

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de wagen onderzocht en spullen meegenomen. Er wordt nog onderzocht of het inderdaad explosieven zijn. De A28 werd begin van de ochtend weer vrijgegeven.

Volgens getuigen stak de vluchtende bestuurder de snelweg over en werd deze bijna geraakt door een voertuig. De politie zette onder meer een helikopter in om de verdachte te zoeken, maar die is nog niet gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl