ADO schudt thuis VVV met een magere overwinning van zich af

Bekijk de samenvatting van ADO Den Haag - VVV-Venlo: 1-0

Met een moeizame 1-0 heeft ADO Den Haag van VVV Venlo gewonnen. Een treffer vlak voor rust van Shaquille Pinas was voldoende om VVV zonder punten terug naar Venlo te sturen.

Beide elftallen begonnen energiek aan het duel in Den Haag. De thuisploeg, die Danny Bakker door een schorsing voor het eerst sinds 11 november 2018 in een eredivisiewedstrijd miste, kreeg in het begin iets meer mogelijkheden dan VVV.

Geen penalty

Halverwege de eerste helft had het elftal van trainer Alfons Groenendijk reden tot klagen toen Tomás Necid in het strafschopgebied door Christian Kum werd neergehaald en daarvoor geen penalty kreeg. Zowel arbiter Siemen Mulder als de VAR vond het delict niet zwaar genoeg voor een strafschop.

Desondanks kwamen de Hagenezen vlak voor rust op voorsprong. Pinas, centrale verdediger van beroep, tikte een indraaiende vrije trap van John Goossens als een spits van dichtbij binnen. Het was zijn eerste doelpunt in de eredivisie.

Tobias Pachonik neemt met enige moeite een bal op de borst aan

'Lelijke overwinning'

VVV-trainer Robert Maaskant vond dat zijn ploeg een onnodige nederlaag leed tegen ADO. "We verliezen de wedstrijd op een detail, namelijk door een vrije trap waar we vooraf op gehamerd hebben dat ADO daar gevaarlijk mee kan zijn."

Groenendijk vond het een lelijke overwinning van zijn ploeg. "Het was moeizaam en we maakten veel rare keuzes."

Bekijk hier de reacties van Groenendijk en de van het veld gestuurde Post:

Groenendijk vond spel ADO erg onrustig, Post baalt van rode kaart

De trainer van ADO vindt dat er nog veel stappen gemaakt moeten worden. "We moeten kritisch zijn. Als we de juiste keuzes gaan maken, dan gaan we ook makkelijker voetballen."

Met de overwinning op VVV boekte ADO, na een slechte seizoensstart, zijn tweede zege op rij. Het staat nu tiende, met zes punten uit vijf wedstrijden. VVV is terug te vinden op de elfde plaats, eveneens met zes uit vijf.