De Franse coureur Anthoine Hubert (r) Getty Images

Bij een crash in de Formule 2-race op het circuit van Spa-Francorchamps is de Franse coureur Anthoine Hubert omgekomen. Het ongeluk gebeurde in de tweede ronde, waarna de wedstrijd is gestaakt. Hubert is 22 jaar geworden.

De Fransman raakte een muur en kwam daardoor in een slip. De auto van de Amerikaan Juan Manuel Correa knalde vol op hem. De wagen van Hubert brak doormidden. Correa ligt in een ziekenhuis, maar zijn toestand is stabiel.

Hier de beelden van de crash:

Ook Giuliano Alesi en Marino Sato waren bij het ongeval betrokken. Zij konden hun auto op eigen kracht verlaten.

Ooggetuigen zeggen dat er meerdere ambulances, brandweerwagens en bergers de baan op reden. Er werden schermen om de plek van het ongeluk geplaatst.

De Nederlander Nyck de Vries was niet bij de crash betrokken. Hij reed op kop in de tweede ronde.

Reacties autosportwereld

Op sociale media betuigen autocoureurs hun medeleven. Max Verstappen zegt dat hij geschokt is door de dood van Hubert en dat zijn gedachten uitgaan naar hem en zijn familie.

De Britse Formule 1-coureur Hamilton noemt Hubert een held. "Omdat hij het risico nam om zijn droom waar te maken. Ik ben zo verdrietig dat dit is gebeurd."

Talent

Volgens Formule 1-verslaggever Louis Dekker was Hubert niet zomaar een coureur, maar echt een talent. Zo was hij vorig jaar kampioen in de GP3, tegenwoordig de Formule 3.

"Hij was net gepromoveerd naar de Formule 2", zegt Dekker. "En als je het daar heel goed doet ga je als het meezit naar de Formule 1. "

Het autowrak van Anthoine Hubert ANP

STER reclame