NOS Nieuws Buitenland Aangepast

Dode en gewonden bij steekincident in voorstad van Lyon

Bij een steekincident op een metrostation in de Franse stad Villeurbanne, bij Lyon, is zeker één dode gevallen. Negen mensen raakten gewond, van wie drie ernstig. Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken zegt dat wordt uitgegaan van moord en dat er geen aanwijzingen zijn voor een terroristische aanslag.

De politie heeft een verdachte aangehouden, die een mes bij zich had. Volgens de nationale politie gaat het om een 33-jarige Afghaanse asielzoeker, wiens asielaanvraag nog in behandeling is.

Na zijn aanhouding gaf de verdachte meerdere identiteiten op. Hij weigert volgens Franse media iets te zeggen over zijn motief. Of hij de 19-jarige man die is omgekomen kende, is niet bekend.

Militairen

Meer dan dertig hulpverleners hebben de slachtoffers bij het metrostation geholpen. Het station is afgezet en de bus- en metrolijnen zijn stilgelegd. Ook zijn er militairen ter plaatse.

Getuigen spraken direct na het steekincident van een tweede aanvaller, die gebruik zou hebben gemaakt van een metalen spies, maar dat wordt niet bevestigd. Er is ook geen tweede verdachte opgepakt.

STER reclame