NOS Sport

Honkballers Amsterdam slepen in strijd om landstitel zevende duel uit vuur

Amsterdamse honkballers winnen spannende zesde wedstrijd om landstitel

De honkballers van Amsterdam hebben in de Holland Series een zevende duel afgedwongen. Neptunus leek zijn 20ste landstitel binnen te hebben, maar het zesde duel duurde een halve inning te lang en Amsterdam won met 4-3.

Neptunus leidde na drie innings al met 3-0, na een honkslag van Jochem Koedijk en een homerun van Gianison Boekhoudt. Kenny Berkenbosch die een fout van Neptunus afstrafte en Rashid Gerard die een homerun sloeg brachten de spanning even later terug. Desondanks leek Neptunus stand te houden in Amsterdam.

Zondag beslissend duel

In de negende inning zag Neptunus-pitcher Kevin Kelly de honken volstromen. Na een honkslag van Gilmer Lampe en vier wijd voor Sharlon Schoop kon de thuisploeg alsnog tegen de Rotterdammers juichen.

De landstitel in het honkbal wordt in een in de best-of-7-serie beslist. Amsterdam stond in wedstrijden 3-0 achter, maar dankzij de overwinning van afgelopen donderdag en de winst op eigen veld vandaag, staat het nu 3-3. Zondag valt in Rotterdam de beslissing.

De beslissende wedstrijd is zondag vanaf 13.10 uur deels live te volgen bij de NOS. De uitzending van Studio Sport is te zien op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl