Wendell en Kaderabek in een duel om de bal

Bosz en Schreuder zonder goals uit elkaar in Bundesliga, Union stunt tegen Dortmund

Het Bundesliga-duel tussen de clubs van Peter Bosz en Alfred Schreuder heeft geen winnaar opgeleverd. Bayer Leverkusen was de betere ploeg, maar wist niet te scoren tegen Hoffenheim: 0-0.

Bosz had met Leverkusen de eerste twee wedstrijden van het seizoen gewonnen. Schreuder, bezig aan zijn eerste weken in Duitsland, haalde drie punten uit de eerste twee wedstrijden.

Leverkusen komt er niet doorheen

Thuisploeg Leverkusen nam al snel het heft in handen, maar de verdediging van Hoffenheim liet geen grote kansen toe.

De bezoekers kwamen slechts sporadisch onder de druk vandaan, maar gingen slordig met hun mogelijkheden om. Na rust hield Hoffenheim-doelman Oliver Baumann zijn ploeg op de been.

Oud-PSV'er Jürgen Locadia werd deze week voor de rest van het seizoen verhuurd door Brighton & Hove Albion Hoffenheim. Hij mocht na een uur invallen.

Peter Bosz en Alfred Schreuder

Jean-Paul Boëtius begon met FSV Mainz uitstekend aan de wedstrijd bij regerend kampioen Bayern München. De oud-Feyenoorder kopte zijn ploeg al in de zesde minuut op voorsprong.

Lang duurde de euforie niet. Bij rust had Bayern de achterstand al omgebogen in een voorsprong en na negentig minuten stond het 6-1 voor Bayern.

Geen goal, maar assist van Weghorst

Wout Weghorst slaagde er in tegenstelling tot de eerste twee speelronden niet in te scoren voor Wolfsburg. Hij gaf wel een assist bij de gelijkmaker, Wolfsburg speelde met 1-1 gelijk tegen Paderborn.

Bij Hertha BSC liet Karim Rekik zich niet van zijn beste kant zien. De verdediger maakte een eigen goal, hij gleed vlak na rust een voorzet achter zijn eigen doelman. Het was de tweede goal voor Schalke 04 in een 3-0 zege in Gelsenkirchen.

Union stunt tegen Dortmund

Borussia Dortmund, koploper na twee speelronden, verloor bij Union Berlin. De club, dit seizoen voor het eerst actief in de Bundesliga, boekte een 3-1 zege.

Union zag Neven Subotic na tien minuten net naast koppen. Een klein kwartier later was het wel raak toen Marius Bülter de bal uit een corner direct op de slof nam. Twee minuten later al tekende Paco Alcácer voor de gelijkmaker op aangeven van Jadon Sancho.

Hoewel Dortmund na rust flink aandrong, kwam Union op 2-1, weer via Bülter, die scoorde uit de rebound van een door doelman Roman Bürki gekeerd schot. Sebastian Andersson deelde vervolgens de genadeklap uit: hij tikte binnen op aangeven van de van ADO Den Haag overgekomen Sheraldo Becker.

RB Leipzig is na de de zege van vrijdagavond op Mönchengladbach vooralsnog de enige met negen punten na drie wedstrijden.