NOS Sport

Lips foutloos op cross country EK eventing en houdt zicht op medaille

Lips enige lichtpuntje Nederlands team tijdens cross country op EK eventing

Tim Lips houdt zicht op een medaille tijdens het EK eventing in Luhmühlen. Lips bleef op Bayro NOP foutloos in de cross country van zaterdag en klom van de zesde naar de vierde plaats in het klassement.

Bayro is Lips' beste paard en dat was te zien op het 5.800 meter lange en technische parcours. Lips reed aanvallend en hield uiteindelijk vijf seconden over op de toegestane tijd van tien minuten en tien seconden.

Lichtpuntje

Lips was daarmee het enige lichtpuntje voor Nederland tijdens de cross op het EK. Merel Blom (op Chiccolino) en Laura Hoogeveen (op Wicro Quibus NOP) voltooiden de cross niet.

Amazone Ilonka Kluytmans viel van haar paard Images of Roses en Aliene Ruyter maakte op Bomba te veel fouten. Beiden debuteerden op een groot toernooi.

Tokio ver weg

Het Nederlandse team van bondscoach Bettina Hoy miste door deze resultaten een kans op plaatsing voor de Olympische Spelen in Tokio. Nederland staat op de tiende plaats na de cross country.

Tim Lips op Bayro NOP in Brazilië drie jaar geleden

Om Japan alsnog te halen is er nog één kans. Dan moet Nederland na de military in Boekelo begin oktober op de opgeschoonde lijst van de Nations League eventing het beste Europese land zijn.

Duitsers op koers voor titel

Na de cross country gaat drievoudig Europees kampioen Michael Jung (Dui) aan de leiding in het individuele klassement voor zijn landgenote Ingrid Klimke en de Fransman Thibaut Vallette. De Duitsers liggen op koers voor de Europese titel in de landenwedstrijd.

Zondag volgt nog het afsluitende springparcours in Luhmühlen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl