Mats Köhlert viert de overwinning op Emmen én de koppositie met het publiek
NOS Voetbal

Willem II zorgt ondanks smalle selectie voor unicum in clubhistorie

Nog nooit stond Willem II na vier speelronden bovenaan in de eredivisie. Nu wel. En dat terwijl de Tilburgers een maand geleden amper een team op de been konden brengen.

De paniek was groot onder de Tilburgse aanhang, zo vlak voor de competitiestart. Huurlingen als Renato Tapia, Vurnon Anita en Alexander Isak waren al vertrokken. Twee weken voor de start van het seizoen werd ook Daniel Crowley nog eens verkocht. Wat was er nog over?

Juiste perspectief

Trainer Adrie Koster bewaarde de rust, zoals hij dat wel vaker deed tijdens zijn lange en rijke carrière. Het was roeien met de riemen die hij had. En dat is het nog steeds eigenlijk, met de topper tegen Feyenoord in het vooruitzicht.

"Je moet het wel in het juiste perspectief zien", aldus de oudste oefenmeester (64) in de eredivisie. "We gaan kijken wat we eruit kunnen halen. Wij zijn natuurlijk zelf ook benieuwd waar we aan het eind van de rit staan."

Koploper Willem II maakt zich op voor de topper tegen Feyenoord

Terwijl de Tilburgers nog altijd de markt afstruinen op zoek naar talent, zag de club een jaar geleden in de ervaren Koster al de juiste man om het project te leiden. De trainer tekende dit voorjaar, geheel tegen zijn eigen principes in, zelfs voor twee jaar bij.

"Pas als de ploeg compleet is, zullen we een doelstelling neerleggen", zegt Koster over dit seizoen, waarin de verliezend bekerfinalist het in elk geval beter hoopt te doen dan de tiende plaats van vorig jaar. De eerste plaats die nu wordt ingenomen, is in ieder geval mooi meegenomen.

"Er moet nog wat bijkomen in de breedte, dan zijn we tevreden. Dat is nodig om een rol van betekenis te spelen, zoals wij die in gedachten hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl