AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners en trainer Arne Slot vieren feest in Brussel Pro Shots

AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners moest even bijkomen van de bizarre Europese wedstrijd bij FC Antwerp, die uiteindelijk na verlenging met 4-1 werd gewonnen door de Alkmaarders waardoor ze zich verzekerden van de groepsfase van de Europa League. AZ eindigde het duel tegen negen Belgen.

"Het was knotsgek. Rode kaarten, doelpunten, gekkigheid met de fans... Dan is het des te lekkerder dat je uiteindelijk nog wint", aldus Koopmeiners.

Koopmeiners na zwaarbevochten zege: 'Het was knotsgek'

Daar leek het lange tijd niet op, want vlak voor tijd stond AZ met 1-0 achter. Pas in de allerlaatste minuut schoot Calvin Stengs de Alkmaarders op gelijke hoogte.

"We wisten dat zij zouden komen, met hun fans erachter. Dat het een gekkenhuis zou worden. Met dank aan Marco (Bizot, red.) overleefden we een groot deel van de eerste helft. De rode kaart voor Dieumerci Mbokani werkte vervolgens in ons voordeel."

Vlaar: 'Dit is doping, op een goede manier'

"Ik ben blij, opgelucht en ook trots", reageerde Ron Vlaar. "We hebben het toch maar mooi geflikt. In het begin van de wedstrijd houdt Marco Bizot ons in de wedstrijd. Daar hadden we geluk. Maar dit is doping, op een goede manier. Dat is heerlijk."

Ferdi Druijf, maker van de 2-1, beleefde een mooie avond. "Deze wedstrijd vergeet ik niet snel meer. Na de 1-0 weet je dat we een goal moeten maken. Daar word ik voor ingebracht. De 1-1 van Calvin (Stengs, red.) duurde veel te lang. Daarna maken we het in de verlenging af. Ik ben heel blij met mijn eerste goal in AZ 1."

Trainer Arne Slot kon op zijn beurt zijn geluk niet op. "Een groot compliment voor de ploeg, dat drie ronden heeft overleefd. Dit geeft een enorme boost voor de club en medewerkers, die na het instorten van het dak van het stadion ontzettend hard hebben gewerkt. De plaatsing voor de Europa League geeft hernieuwde energie."

STER reclame