Huntelaar: 'Ik keek mee met de scheids, vraag me af of het buitenspel was'

Klaas-Jan Huntelaar is nog steeds van grote waarde voor Ajax. De veteraan (36) was als basiskracht tegen Apoel Nicosia voor de verandering niet de afmaker, maar de aangever.

"Hij kon ermee uit de voeten", zei Huntelaar over de pass waarmee hij Dusan Tadic op weg stuurde om de eindstand (2-0) op het bord te zetten. "Natuurlijk moest hij nog wel een actie maken, maar het was een goede bal."

Huntelaar zag de voet van Veltman

Eerder dacht Huntelaar zelf al te scoren, maar dat feest ging op advies van de videoscheidsrechter niet door. "Ik keek mee met de scheids op het videoscherm, toen zag ik een stukje van een voet. Ik meen dat het Joël Veltman was. Die was er niet bij betrokken, dus ik vraag me af of het dan buitenspel is.

Klaas-Jan Huntelaar schreeuwt het uit AFP

Geduld was volgens Huntelaar het sleutelwoord. Iets wat de ploeg volgens hem acht dagen geleden niet kon volhouden, waarna de Cyprioten een aantal keer gevaarlijk kwamen opzetten.

"PAOK vond ik sterker, wilde wat meer voetballen. Maar uiteindelijk moet je ook van dit soort ploegen winnen om de groepsfase te bereiken, ook tegen dit soort taaie verdedigers. We hadden het in het begin wel moeilijk. Champions League spelen is het mooiste wat er is."

Ten Hag ziet spelers opstaan

Trainer Erik ten Hag maakte zijn elftal een groot compliment voor de enorme drive die Ajax na het moeizame uitduel aan de dag legde. "We hebben een uitstekende teamprestatie neergezet. Er zijn nu ook spelers opgestaan die het team bij de hand hebben genomen."

Ten Hag: 'Na wederom complexe voorbereiding toch teamprestatie neergezet'

Een van die spelers was Edson Álvarez, die op het middenveld van de Amsterdammers mocht beginnen. En de Mexicaan drukte meteen zijn stempel. "Ik kan op meerdere posities uit de voeten. Ik ben in Mexico begonnen als verdediger, maar later ook meer naar voren geschoven. Het maakt me niet zoveel uit waar ik speel."

"Ik heb het erg naar mijn zin bij Ajax", besloot de basisdebutant. "Ik ben verliefd op de stad en de mensen hier."

Álvarez scoort bij basisdebuut Ajax: "Zal deze avond nooit vergeten"

STER reclame