NOS Nieuws

Goed nieuws voor huizenkopers: hypotheekrente gaat omlaag

Goed nieuws voor mensen die binnenkort een huis kopen: de hypotheekrentes gaan momenteel hard omlaag. Grote banken als ING en ABN Amro verlaagden de rentes recent al vier keer, Rabobank deed dat drie keer en SNS en Aegon twee keer.

Dat meldt De Hypotheekshop. Stevige dalingen doen zich vooral voor bij lange rentevaste periodes. Bij bijvoorbeeld 30 jaar vast met een NHG (Nationale Hypotheek Garantie) is de gemiddelde rente de afgelopen maand met 0,25 procent gedaald tot 2,6 procent.

De lagere hypotheekrentes zijn een gevolg van de lagere rentes; een slechte zaak voor bijvoorbeeld de pensioenfondsen of spaarders, maar weer gunstig voor (toekomstige) huizenbezitters.

In de NOS op 3-special 'Kijken, kijken, niet kunnen kopen' uit 2017 duik je dieper in de problemen en oplossingen op de huizenmarkt:

De Europese Centrale Bank (ECB) hintte er onlangs al op dat zijn rentetarieven in september mogelijk verder omlaag gaan. Daar zullen andere rentes dus weer op gebaseerd worden. Op die manier zou de ECB de zwakker wordende economie willen oppeppen.

De hypotheekadviseurs denken dat er voorlopig ook geen einde komt aan de dalingen van de hypotheekrentes. "Door de aanhoudende onrust in de wereld, de maatregelen van de ECB en de Federal Reserve in de VS, lijkt de daling van de hypotheekrente nog wel door te gaan."

En bij deze Deense bank krijgen klanten zelfs geld toe op hun hypotheek, zag Nieuwsuur afgelopen weekend:

'Klanten vinden het moeilijk te bevatten'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl