NOS Voetbal

PSV-aanwinst Mitroglou gelijk op zijn plek: 'Het voelt hier als thuis'

PSV-aanwinst Mitroglou voelt zich thuis in Eindhoven

Niet vaak zal een speler gepresenteerd zijn bij zijn nieuwe club nadat hij zijn debuut al gemaakt heeft. Toch presenteerde PSV maandag de nieuwe spits Konstantinos Mitroglou.

Hoewel hij maar een kwartiertje speelde in het Europa League-duel met Apollon Limasol (3-0) viel de 31-jarige aanvaller gelijk op. Niet alleen vanwege zijn indrukwekkende baard en vele tattoos, maar ook vanwege zijn technische vaardigheden en de rust die hij in het team bracht.

Het woord cultheld viel al snel in Eindhoven, maar Mitroglou zelf wil daar niets van weten. "Zegt iedereen dat? Haha, nee, ik ben geen cultheld. Maar het is leuk dat ze het zeggen."

Kostas Mitroglou

Hoewel hij een Grieks paspoort heeft en inmiddels 65 interlands (17 doelpunten) voor zijn vaderland heeft gespeeld, groeide Mitroglou op in Duitsland. In het plaatsje Neukirchen-Vluyn, enkele kilometers over de grens bij Venlo. Nederland is dus allerminst onbekend terrein voor hem.

Bewuste keuze

"Het voelt hier als thuis", reageert Mitroglou. "Ik kwam vroeger vaak in Nederland. De mensen zijn altijd heel aardig en mijn familie vindt het ook heel fijn hier."

Mitroglou wordt gehuurd van Olympique Marseille nadat een eerdere huurperiode bij Galatasaray op een teleurstelling was uitgelopen. Zijn keuze voor PSV was dan ook een bewuste. "Ik hou van het Nederlandse voetbal. Het is heel technisch en aanvallend. Dat was zeker een reden voor mij om naar PSV te komen."

Kostas Mitroglou tijdens zijn debuut voor PSV

Hoewel de laatste twee jaar niet heel succesvol voor hem zijn verlopen, hoopt Mitroglou bij PSV weer het niveau te halen waarmee hij tussen 2015 en 2017 indruk maakte bij Benfica. Bij de Portugese topclub was hij in twee seizoenen goed voor 35 doelpunten.

Aan ambitie ontbreekt het hem in Eindhoven in ieder geval niet. "Ik wil hier goed trainen en vooral spelen. Maar ik zal eerst het vertrouwen van de trainer moeten zien te winnen. Hij zal uiteindelijk bepalen of ik speel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl