Politie Rotterdam

Op de eerste tropische dag van de maand waren veel stranden en de wegen ernaartoe overvol. Op sommige plaatsen was het zo druk dat het volgens de politie geen zin meer had om te komen.

Zo zei een woordvoerder van de politie aan het begin van de middag dat bij Hoek van Holland op enkele stukjes strand nog plek was, maar dat je die alleen op de fiets kon bereiken. "Tenzij iemand zin heeft om zes uur in de auto te zitten", zei hij tegen RTV Rijnmond.

Zo zag het eruit in de kustplaatsen:

Drukte aan de kust: files, parkeerellende en volle stranden

Ook de parkeerplaatsen bij de stranden van Kijkduin en Scheveningen waren vol, meldde de politie Den Haag aan Omroep West. Zij adviseerden strandgangers het openbaar vervoer te pakken.

Ook op de stranden in Zeeland en bij Zandvoort was het druk. Tussen Zandvoort en Haarlem rijden tussen 19.00 en 22.00 uur extra treinen: vier in plaats van de gebruikelijke twee.

Tropische dag, 32 graden in Eindhoven

Vandaag was de eerste landelijke tropische dag van augustus. Rond 14.30 uur bereikte het kwik in De Bilt de 30 graden; die grens moet worden gehaald om van een landelijke tropische dag te spreken. Weerplaza verwacht ook morgen en dinsdag temperaturen van 30 graden in De Bilt. Daarmee is een hittegolf waarschijnlijk.

Het warmst werd het met 32 graden in Eindhoven en op vliegbasis Gilze-Rijen. Tussen Westdorpe in Zeeuws-Vlaanderen en Eelde bij Groningen werden overal temperaturen van meer dan 31 graden gemeten. Het koelst bleef het in de kop van Noord-Holland en in Zuidwest-Friesland, met rond de 25 graden.

NOS

STER reclame