Bekijk de samenvatting van Willem II - FC Emmen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Willem II mag aanvaller Mats Köhlert bedanken voor de overwinning in eigen huis tegen FC Emmen. Tot tweemaal toe dribbelde de Duitse aanvaller door de defensie van Emmen en tot twee keer toe schoot hij uitstekend binnen: 2-1.

Willem II domineerde gedurende de hele wedstrijd. Na ruim een kwartier was de ploeg van trainer Adrie Koster met Dries Saddiki al dicht bij de 1-0, maar het moest wachten totdat Köhlert begon met afdrukken.

Mats Köhlert is de gevierde man bij Willem II Pro Shots

Dat deed de Duitser tot twee keer toe. De eerste keer na een dik half uur met buitenkantje rechts. Een kwartier voor tijd bewees hij zijn waarde met een verwoestende uithaal.

Emmen kwam na een uur spelen nog wel op gelijke hoogte. Na een botsing tussen Sebastian Holmén en Michael de De Leeuw ging de bal op de stip en schoot Marko Kolar raak.

Bijna werd het zelfs 1-2, toen De Leeuw de paal trof. Daarna herpakte Willem II zich, kregen de Tilburgers weer kansen en dwongen ze Emmen op de knieën.

'Twee schitterende treffers'

Köhlert zelf was vanzelfsprekend goed te spreken over zijn twee treffers. "Het waren twee mooie doelpunten, maar het belangrijkste is dat de doelpunten ook drie punten opleverden", aldus de Duitser.

Bekijk hier de reactie van Köhlert na afloop van de wedstrijd:

Oud-acteur en matchwinner Köhlert prijst ook Wellenreuther: 'Hield ons in duel'

Koster kon moeilijk kiezen welk doelpunt van zijn aanvaller het mooiste was. "Het waren inderdaad twee schitterende treffers, maar we hebben ook als collectief goed gepresteerd vandaag."

'Verdiend, maar onnodig'

De trainer van Emmen, Dick Lukkien, vond dat zijn pupillen een verdiende, maar onnodige nederlaag geleden hebben. "In de tweede helft hadden we een grote rol in de wedstrijd, maar ons rendement ligt nog te laag. Dat maakt dit verlies zuur."

Willem II is momenteel de koploper in de eredivisie, ook omdat Vitesse niet wist te winnen van Heracles.

Uitslag Willem II-FC Emmen

STER reclame