Lee Cattermole VVV-Venlo

VVV-Venlo verrast met vastleggen Premier League-routinier Cattermole

tijd van publicatie Aangepast

VVV-Venlo heeft verrast met het aantrekken van de transfervrije Lee Cattermole. De 31-jarige middenvelder tekent voor één jaar bij de Limburgers.

Cattermole heeft een rijke staat van dienst in de Premier League. Hij speelde tussen 2005 en 2017 liefst 272 wedstrijden (6 goals) op het hoogste niveau en deed dat achtereenvolgens voor Middlesbrough, Wigan Athletic en Sunderland.

De Engelsman, die de afgelopen week bij VVV op proef was, speelde afgelopen seizoen met Sunderland in de League One, het derde Engelse niveau.

Valckx in zijn nopjes

Technisch directeur Stan Valckx is in zijn nopjes met aantrekken van de ervaren Cattermole. "Zijn management nam een kleine twee weken contact met ons op en ik was blij verrast. Het is daarna snel gegaan."

Lee Cattermole (links) in duel met Sergio Agüero tijdens Sunderland-Manchester City in februari 2016 EPA

Ook Sparta heeft zich versterkt. De Rotterdammers hebben opnieuw een speler van PSV gehuurd. Aanvaller Joël Piroe komt voor één seizoen naar Het Kasteel.

De 20-jarige Piroe speelde afgelopen seizoen bij Jong PSV voornamelijk als centrumspits en kwam in 35 officiële duels 13 keer tot scoren. Sparta huurde eerder de Belg Dante Rigo voor één seizoen van PSV.

Joël Piroe Pro Shots

Rasmus Thelander verlaat Vitesse en vervolgt zijn loopbaan bij het Deense Aalborg. De 28-jarige Deen kwam vorig jaar over van FC Zürich, maar werd mede door een enkelbreuk geen vaste waarde bij Vitesse.

Rasmus Thelander ANP

STER reclame