1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
SPS Media
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

16.000 kippen dood bij grote brand in kippenschuur Nijkerk

In een kippenschuur bij Nijkerk is vannacht een grote brand uitgebroken. Daarbij zijn 16.000 kippen gedood, laat de eigenaar weten.

Rond 03.00 uur vannacht kreeg de man melding dat er iets aan de hand was in zijn schuur. Hij dacht dat er iets mis was met het voersysteem, want dan gaat er ook een alarm af. Maar er bleek dus meer aan de hand. "Ik loop naar buiten en zie vlammen uit de schuur komen en toen wist ik dat het foute boel was", zegt hij tegen Omroep Gelderland.

Toen de brandweer aankwam bij de schuur was de brand al uitslaand en was het gebouw niet meer te redden.

Bekijk hier beelden van de brand.

Kippen dood na uitslaande brand

De eigenaar is blij dat hij goed verzekerd is. "Je moet wel weer allemaal dingen gaan regelen en gaan bouwen, je moet weer je eieren leveren en kippen kopen. Het is even schakelen."

Een woordvoerder van de veiligheidsregio laat weten dat er bij de brand geen asbest is vrijgekomen. In de provincie Utrecht en Flevoland zijn kleine roetdeeltjes aangetroffen. Die kunnen afgespoeld worden met water.

Nog een schuur

Op het terrein staat nog een grote schuur met kippen. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand naar dat gebouw oversloeg. Een aantal dieren in die schuur is gestikt door de rook die vrijkwam, maar volgens de woordvoerder hebben veruit de meeste kippen in die schuur de brand wel overleefd.

Meerdere korpsen uit de regio werden opgeroepen vanwege de brand. De rook trok over het buitengebied van Nijkerk en Bunschoten. Rond 05.40 uur was het vuur onder controle. Daarna is de brandweer nog een tijd bezig geweest met nablussen.

De schuur is compleet verwoest en wordt gesloopt.

Advertentie via Ster.nl