Pro shots
NOS Voetbal

'Dylan Vente wordt niet de toekomstige spits van Feyenoord'

Het was voor Dylan Vente dé kans om zich te bewijzen in de hoofdmacht van Feyenoord. Omdat Robin van Persie na afgelopen seizoen een punt achter zijn carrière had gezet en Nicolai Jørgensen door een blessure in de lappenmand werd gehouden, was de 20-jarige Rotterdammer gepromoveerd tot eerste spits.

In alle zeven wedstrijden in de voorbereiding kreeg Vente speeltijd, vaak als basisspeler. Twee keer vond hij het net: één keer tegen de amateurs van Putten en één keer tegen Darmstadt, dat uitkomt op het tweede niveau in Duitsland. Niet veel voor iemand die graag de centrumspits van Feyenoord wil zijn.

Kans tegen Sparta, niet gepakt

Hoewel hij geen onuitwisbare indruk achterliet in de aanloop naar de competitie, gaf trainer Jaap Stam de jonge aanvaller toch de kans als basisspeler in de seizoensopener tegen Sparta, een duel dat in een voor Feyenoord teleurstellend 2-2 gelijkspel eindigde.

Wederom wist Vente geen stempel op de wedstrijd te drukken. Hij verliet zelfs na een uur het veld met een blessure. Vanwege die kwetsuur kwam hij na de wedstrijd tegen Sparta helemaal niet meer in actie.

Pro shots
Dylan Vente (tweede van rechts) wordt gefeliciteerd na zijn doelpunt tegen Darmstadt

In de media kreeg Vente er vervolgens flink van langs. Onder meer in het Algemeen Dagblad en bij regiozender RTV Rijnmond werden de prestaties van de spits uitgebreid besproken. Met name de vraag of hij wel goed genoeg is voor Feyenoord werd vaak gesteld.

Niet erg talentvol

Ook in de NOS Voetbalpodcast na de wedstrijd tegen Sparta kwam Vente ter sprake. Commentator Jeroen Grueter was duidelijk over wat hij van het niveau van de Feyenoorder vond.

"In de wedstrijd tegen Sparta had hij zichzelf een grote dienst kunnen bewijzen door die ene grote kans die hij kreeg, erin te schieten. Dan ben je verlost van de sceptici en ben je misschien ook los. Verder heeft hij weinig goed gedaan dat duel."

"Ik zie ook niet dat hij erg talentvol is en dat hij iets zou kunnen betekenen voor Feyenoord", ging Grueter verder. "Hij wordt niet de toekomstige spits van Feyenoord."

De vraag rijst wie er dan wél in de spits moet staan bij Feyenoord nu Jørgensen nog altijd geblesseerd is en er niet veel geld is om te investeren. "Je hebt een toevalstreffer als Graziano Pellè nodig", dacht Arno Vermeulen hardop. "Je kunt namelijk niet in de eredivisie spelen met maar één spits."

Pro shots
Feyenoorder Dylan Vente (midden) in actie tegen Sparta

"Bryan Linssen?", opperde Grueter. "Is die goed genoeg voor Feyenoord? Ik denk dat zo'n speler veel waarde zou kunnen hebben voor dit team. Feyenoord had ook Steven Berghuis kunnen verkopen en van dat geld drie spelers kunnen halen die van waarde hadden kunnen zijn voor dit elftal."

De afgelopen wedstrijden fungeerden Berghuis en Luciano Narsingh als spits. Volgens de heren een vanzelfsprekende zet van Stam. "Het is een logisch vervolg. Het is allemaal nog work in progress voor Stam, maar Vente heeft zijn kans wel gehad", aldus Grueter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl