Pro Shots
NOS Voetbal

Malen debuteert in voorselectie Oranje, Veltman maakt rentree

PSV-aanvaller Donyell Malen zit voor het eerst bij de voorselectie van het Nederlands elftal. Dat heeft bondscoach Ronald Koeman bekendgemaakt. Oranje speelt begin september de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Duitsland en Estland.

"Malen verdient het om op deze lijst te staan. Hij speelt iedere week en doet het goed. We kijken met name naar wat we aanvallend kunnen verbeteren en hij is goed bezig", laat Koeman via de KNVB weten.

Veltman terug

Naast Malen valt ook de naam van Joël Veltman in de voorlopige selectie op. De Ajacied speelde bijna twee jaar geleden zijn laatste interland.

Koeman: "Hij is zwaar geblesseerd geweest en is goed teruggekomen. Hij speelt op een hoog niveau bij Ajax in de Champions League. En Kenny Tete is er nu niet bij, omdat ik vind dat hij te weinig speelt. Dan kijk je naar andere opties en dat is Veltman."

Volgende week vrijdag (30 augustus) horen Malen en Veltman of ze ook tot de definitieve selectie van Koeman behoren.

AZ-talenten ontbreken nog

Op de lijst van Koeman staan nagenoeg dezelfde spelers als tijdens de Nations League-finals in juni. Er is bijvoorbeeld nog geen plaats voor AZ-talenten Myron Boadu en Calvin Stengs. Zij zijn wel opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje dat op 10 september aantreedt tegen Jong Cyprus in de kwalificatiereeks voor het EK 2021 in Hongarije en Slovenië.

Het Nederlands elftal speelt op 6 september in Hamburg tegen Duitsland. Drie dagen later volgt de confrontatie met Estland in Tallinn.

Oranje heeft door de deelname aan de finaleronde van de Nations League een inhaalslag te maken in de EK-kwalificatie. Nederland speelde tot dusverre slechts twee wedstrijden, terwijl Noord-Ierland met twaalf punten uit vier wedstrijden koploper is in groep C.

Stand Groep C EK-kwalificatie

1. Noord-Ierland 4-12
2. Duitsland 3-9
3. Nederland 2-3
4. Wit-Rusland 4-0
5. Estland 3-0

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl