NOS Voetbal

Apoel-coach kijkt uit naar uitverkochte Arena: 'We hebben nu een echte finale'

Doll: 'Met beide benen op de grond blijven. Ajax nog steeds favoriet'

De laatste klip die Ajax moet omzeilen om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League blijkt een lastige. Op bezoek bij Apoel Nicosia speelden de Amsterdammers gisteravond namelijk het eerste duel met 0-0 gelijk.

De Duitse trainer van de Cyprioten, Thomas Doll, was in zijn nopjes met het doelpuntloze gelijkspel, maar waakte op de persconferentie na afloop meteen voor euforie. Hij ziet Ajax namelijk nog steeds als favoriet om door te gaan.

"We moeten met de beide benen op de grond blijven staan. We speelden thuis, Ajax heeft onlangs nog gespeeld, moest daarna reizen. Ze zijn de grote favoriet voor hun thuiswedstrijd."

De Ajax-spelers druipen af na het 0-0 gelijkspel bij Apoel Nicosia

Doll was zelfs een beetje verbaasd dat zijn ploeg het zo goed gedaan had. "We hebben nu wel een echte finale, ongelooflijk. Een kans om de groepsfase van de Champions League te bereiken in een geweldig stadion in Amsterdam."

Omdat het nog 'maar' één wedstrijd is en het resultaat in Nicosia bevredigend, ziet Doll wel flink wat kansen voor de return van volgende week. "Wij staan op de drempel van de groepsfase en hebben nu dus ook wat te verliezen, maar de meeste druk zal bij Ajax liggen."

"We komen met een goed plan naar Amsterdam en we zullen het zien. We zullen ook in Amsterdam onze kansen krijgen. Alles kan gebeuren, je weet maar nooit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl