NOS Sport

Nederland wint van Duitsers, is halvefinalist en ontloopt waarschijnlijk België

Nederland wint spannend EK-duel van Duitsland met hoofdrol voor Pruyser

Nederland heeft bij de EK hockey uitstekende zaken gedaandoor in Antwerpen de groepswedstrijd met Duitsland te winnen (3-2). Hierdoor ontloopt titelverdediger Oranje in de halve finales hoogstwaarschijnlijk wereldkampioen en gastland België.

Mirco Pruyser vervulde wederom een heldenrol namens het team van bondscoach Max Caldas. De aanvaller maakte zelf de 1-0, door na een fout van Christopher Rühr fraai met zijn backhand te scoren. Ook bij de andere twee treffers was hij direct betrokken.

Nadat Timm Herzbruch de Duitsers vlak voor rust vanuit een strafbal op gelijke hoogte had gebracht, bracht Billy Bakker op aangeven van Pruyser Oranje opnieuw aan de leiding. Lukas Windfeder sleepte vanuit een strafcorner echter de 2-2 binnen.

Spannend slot

Nederland leek na een sterk optreden genoegen te moeten nemen met een gelijkspel, maar na een prachtige aanname leidde Pruyser ook een derde treffer in. Bjorn Kellerman vond Thierry Brinkman, waarna de Duitsers in een spannend slot geen antwoord meer hadden op die 3-2.

"We hebben hem op karakter naar ons toe getrokken", zei matchwinner Brinkman.

Mirco Pruyser zet Nederland op voorsprong tegen Duitsland

Oranje is nu al geplaatst voor de halve finales, maar kan dinsdag de groepswinst veiligstellen tegen Schotland. Dan ontloopt het België, dat vrijwel zeker winnaar is van de andere poule. Spanje of Engeland wordt dan de tegenstander.

Dat is allemaal mooi meegenomen, maar Pruyser is nog niet aan het rekenen. "Ik heb geen voorkeur, ik wil gewoon de finale halen."

Bekijk hieronder de reacties van Mirco Pruyser, Thierry Brinkman en bondscoach Max Caldas:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl