Weer geen zege Feyenoord, wel eerste puntenverlies Utrecht

Bekijk de samenvatting van Feyenoord-FC Utrecht: 1-1

Feyenoord is er ook in de derde wedstrijd van het eredivisieseizoen niet in geslaagd te winnen. De Rotterdamse ploeg van coach Jaap Stam kwam tegen FC Utrecht niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Utrecht verloor na twee overwinningen de eerste punten.

Meerdere Rotterdammers maakten er in de eerste helft een potje van. Sam Larsson was er een van. De Zweed verspeelde de bal aan de pijlsnelle Issah Abass, die van eigen helft opstoomde, Eric Botteghin omspeelde en voordat Rick Karsdorp kon ingrijpen, schoof hij de bal in de 9de minuut langs doelman Kenneth Vermeer in de hoek.

Een duel tussen Willem Janssen, Sam Larsson en Sean Klaiber
    Ridgeciano Haps en Leroy Fer maken een dansje na de 1-1
    Opkomst Feyenoord met 'Sterkte Carlo' op het shirt, voor materiaalman Carlo de Leeuw, die tongkanker heeft
    Ridgeciano Haps haalt uit voor de 1-1

In de rust nam Stam maatregelen en wisselde hij Jan-Arie van der Heijden voor de nieuwe Portugese aanwinst Edgar Ié en kwam Leroy Fer in de ploeg voor Larsson. Met deze wijzigingen liep het iets beter. De gelijkmaker viel al zes minuten na rust. Ridgeciano Haps pikte een voorzet van Steven Berghuis op en haalde na één aanname uit.

Bij die ene goal bleef het. In het laatste halfuur probeerde de thuisploeg een offensief op te zetten. FC Utrecht was echter veel gevaarlijker met schoten van oud-Feyenoorder Simon Gustafson en Leon Guwara. Feyenoord begint voor het eerst een eredivisieseizoen met drie gelijkspelen in de eerste drie speelronden.