Gajser wordt vijfde en stelt in eerste manche MXGP Italië wereldtitel veilig

Tim Gajser heeft de wereldtitel in de MXGP-klasse veroverd. Gajser, die dit seizoen van de dertig verreden manches tot nu toe er vijftien won, werd in de eerste manche van de Grand Prix van Italië 'slechts' vijfde en in de tweede manche tweede.

In beide gevallen bleef de Nederlander Glenn Coldenhoff de Sloveen voor. Veel deerde dat Gajser niet, want ondanks dat hij niet won in Italië, waren de resultaten ruim voldoende voor de eindzege in de MXGP. Voor Coldenhoff was het zijn tweede zege uit z'n carrière: in 2015 won hij in Letland de eerste manche en uiteindelijk ook de grote prijs.

Ontketend

In de eerste manche wilde de 22-jarige Gajser met een overwinning extra glans geven aan zijn wereldtitel, maar dat mislukte. Door fouten en een valpartij zakte de Sloveen tot twee keer toe ver terug naar achteren. In de tweede manche reed hij voorzichtiger, maar daarmee kon hij de ontketende Coldenhoff niet bijhouden.

Glenn Coldenhoff deze maand in Limburg AFP

De 28-jarige Brabander, die ook al snel was in de kwalificaties en trainingen, hield in de eerste manche Jeremy Seewer en Gautier Paulin achter zich. In de tweede manche op het historische circuit Autodromo Enzo e Dino Ferrari, waar tot 2006 nog Formule 1-wedstrijden gereden werden, werden Gajser en Seewer tweede en derde.

Coldenhoff staat na de Grand Prix van Italië vijfde in de WK-stand. De vierde plek heeft hij in het vizier, omdat Arnaud Tonus in Imola kostbare punten verspeelde.

STER reclame