Lewandowski tekent voor zijn eerste treffers van het nieuwe seizoen

Valse start voor Bayern München met gelijkspel tegen Hertha BSC

Bayern München is met een gelijkspel begonnen aan het nieuwe seizoen in de Duitse Bundesliga. De regerend landskampioen kwam in eigen huis verrassend niet verder dan 2-2 tegen Hertha BSC.

Zonder de Kroatische huurling Ivan Perisic, die nog niet inzetbaar is, begon Bayern goed aan de wedstrijd. Op aangeven van Serge Gnabry opende Robert Lewandowski halverwege de eerste helft de score.

Maar het duurde niet lang voordat Hertha de zaken omdraaide. De bezoekers, met Karim Rekik in de basis, kwamen via Vedad Ibisevic op gelijke hoogte. De Bosnische aanvaller veranderde een schot van Dodi Lukebakio met zijn rug van richting.

Drie minuten later scoorde Hertha opnieuw. Marko Grujic bracht de nummer 11 van het afgelopen Bundesliga-seizoen met een afstandsschot aan de leiding. Daarmee ging Bayern met een achterstand rusten.

Marko Grujic viert zijn treffer

Tien minuten na de pauze werd Lewandowski in het strafschopgebied van Hertha onderuit getrokken. Na ingrijpen van de videoscheidsrechter kreeg Bayern een penalty, die door Lewandowski zelf werd benut: 2-2.

In het vervolg van de tweede helft drong de thuisploeg wel aan, maar gescoord werd er niet meer. Veel verder dan kleine kansen voor Gnabry en Lewandowski kwam Bayern niet.