In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Dode bij omgeslagen boot op de Maas in Rotterdam

Op de Nieuwe Maas in Rotterdam is iemand omgekomen na een aanvaring. Door een frontale botsing tussen een rubber speedboot en een sloep sloegen er tien mensen overboord.

Ze zijn allemaal uit het water gehaald. Daarna is geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. De overige negen zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Stuurboordwal

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk, maar een ooggetuige zegt tegen RTV Rijnmond dat de sloep aan de juiste kant, stuurboordwal, voer. Op die boot zaten in totaal elf mensen. In de speedboot zat één persoon. In verband met het onderzoek naar het ongeluk zijn beide schippers aangehouden.

Hulpdiensten rukten massaal uit naar het Noordereiland om hulp te verlenen. Bij het uit het water halen van de drenkelingen hebben watertaxi's en andere schepen geholpen.

Na het ongeluk was de vaarweg afgesloten. Inmiddels is de route weer vrijgegeven. Er is voor de zekerheid nog enige tijd naar andere slachtoffers gezocht, omdat niet duidelijk was hoeveel mensen er aan boord van de boten zaten.

Het AD schrijft dat de schipper van de sloep eerder betrokken was bij een ernstig ongeluk. Twee bekenden van de man zeggen tegen de krant dat hij vorig jaar in mei met een andere sloep in botsing kwam met een watertaxi. Hij zou pas net weer zijn gaan varen na de revalidatie van de vorige aanvaring.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl