Ricky van Wolfswinkel AFP

Ricky van Wolfswinkel is zes maanden tot een jaar uitgeschakeld. De spits van FC Basel meldt dat donderdag via zijn club.

De Nederlander heeft een aneurysma in zijn hersenen. Dat is een verwijding in de wand van een slagader. Als het aneurysma scheurt, kan het een hersenbloeding veroorzaken, zo legt de aanvaller zelf uit in een videoboodschap.

Bekijk hier de videoboodschap van Van Wolfswinkel:

Van Wolfswinkel, die scoorde tegen PSV in de tweede voorronde van de Champions League en daarmee de Eindhovenaren uitschakelde, liep vorige week in de derde kwalificatieronde een hersenschudding op.

In de thuiswedstrijd tegen LASK Linz kreeg hij een tik op zijn hoofd in de slotfase van het duel. Uit scans die uit voorzorg in het ziekenhuis werden gemaakt, bleek vervolgens dat Van Wolfswinkel een aneurysma in zijn hersenen heeft. Dat is niet ontstaan door de botsing in de wedstrijd tegen Linz; het zit al langere tijd in zijn hoofd.

Van Wolfswinkel, die naar verluidt in de belangstelling van Feyenoord stond, moet een operatie ondergaan om het probleem te verhelpen. Hoelang het herstel gaat duren, is moeilijk te zeggen, maar FC Basel gaat uit van een half jaar tot een jaar.

STER reclame