NOS Voetbal

Biseswar: 'Ik geloof echt dat PAOK geschiedenis kan schrijven'

'We gaan het zo spannend mogelijk maken, dan hebben wij ook een kans' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Natuurlijk, hij had genoten van Ajax in het vorige Champions League-seizoen. Het was, als Nederlander en als voetballiefhebber, goed om te zien dat ze ver kwamen. "Maar dat was vorig jaar", benadrukt Diego Biseswar. "Nu moeten ze zich eerst nog zien te kwalificeren. Maar die kans hebben wij ook."

Het moge duidelijk zijn, de geboren Amsterdammer met een Feyenoord-verleden is met PAOK Saloniki met een heldere missie naar Nederland afgereisd: geschiedenis schrijven met de Griekse club en zich kwalificeren voor - om te beginnen - de play-offs van de Champions League.

'We moeten iets meer gaan voetballen'

De 2-2 van vorige week in het Toumba Stadion in Thessaloniki biedt cijfermatig misschien niet overdreven veel perspectief voor de return in de Johan Cruijff Arena, maar het vertoonde spel wel, vindt Biseswar, die aan zijn vierde jaar in dienst van PAOK begonnen is.

"Ajax had meer balbezit, maar als je naar de kansen kijkt hadden wij twee mogelijkheden meer om te scoren. Als we die hadden afgemaakt, hadden we er nu anders voor gestaan. Dat moet vanavond dus beter: iets meer gaan voetballen, de rust bewaren en de kansen benutten."

PAOK-middenvelder Diego Biseswar na een misser in het thuisduel met Ajax Pro Shots

Het zelfvertrouwen is groot bij de Grieken, die net als Ajax de zomer ingingen met de landstitel en de nationale beker op zak. "Als we er niet in zouden geloven, hadden we met z'n allen moeten thuisblijven", gooit de 31-jarige middenvelder er een voetbalcliché tegenaan.

"We zijn goed bezig, hebben een leuk team en werken hard voor elkaar. Het wordt tijd dat we onze doelen waarmaken."

Ik geloof er echt in dat PAOK geschiedenis kan schrijven hier.

Diego Biseswar

"We weten dat Ajax goed kan voetballen. We zullen de eerste vijftien minuten goed door moeten komen en dan ons eigen spel gaan spelen en hopen dat we de kansen die we krijgen benutten. Ik geloof er echt in dat PAOK geschiedenis kan schrijven hier."

Dat 'hier' is voor de 31-jarige Biseswar dus in eigen land. Voor extra motivatie zorgt dat niet. "Nee, hoor, ik ben altijd gemotiveerd. En waarom zou je niet gemotiveerd zijn als je de Champions League kunt halen? We spelen tegen een goede club in een mooie entourage en we willen graag door. Allemaal positieve energie om een goed resultaat neer te zetten."

STER reclame