Police Hungary

De Hongaarse politie heeft nog eens 17 kilo drugs gevonden in de auto van de twee Nederlanders die zijn opgepakt voor drugshandel. In hun tent op het festivalterrein van Sziget in Boedapest was al een grote hoeveelheid xtc-pillen en marihuana gevonden.

Een van de twee verdachten zou de 21-jarige atleet Roelf B. zijn. Hij is een sprinttalent. Vorige maand deed hij nog mee aan de EK onder 23 jaar in Zweden. Hij maakte daar deel uit van de estafetteploeg 4x100 meter.

Samen met een 22-jarige man werd hij een week geleden opgepakt. In totaal zijn 20.000 dosissen drugs gevonden die volgens de politie bij elkaar zo'n 300.000 euro waard zijn.

Dit zijn beelden van de drugsvangst, waarbij de verdachten moesten toekijken:

Hongaarse politie geeft beelden vrij van drugsvangst

In de video, die de Hongaarse politie naar buiten heeft gebracht, is te zien hoe een drugshond de bestelbus met Nederlands kenteken doorzoekt. In een tas met het logo van TeamNL worden pillen gevonden. Uit een andere tas komen honderden buisjes met joints tevoorschijn.

De politie laat op de beelden ook een prijslijst zien. Voor een joint of een xtc-pil werd 15 euro gevraagd. Wie er tien afnam, kreeg een korting van 40 euro. De dealers maakten ook gebruik van een Nederlands telefoonnummer voor contact met hun klanten.

Police Hungary

De Hongaarse aanklager stelde eerder dat bij een dergelijk vergrijp een levenslange gevangenisstraf niet uit te sluiten valt.

STER reclame