PSV heeft nog niet de flair, maar wint wel van ADO Den Haag

Bekijk de samenvatting van PSV-ADO Den Haag: 3-1

PSV heeft zonder echt te sprankelen zijn eerste thuisduel van dit eredivisieseizoen gewonnen. De naar vertrouwen snakkende Eindhovenaren waren met 3-1 te sterk voor ADO Den Haag.

Met de teruggekeerde Daniel Schwaab op de tribune en Hirving Lozano weer in de basis was PSV voor rust de bovenliggende partij met 74 procent balbezit. Het ontbeerde de ploeg van Mark van Bommel echter aan flair en snelheid om ADO in de problemen te brengen.

Weinig vertrouwen

PSV rook na één minuut al aan de 1-0 via Donyell Malen, maar zocht daarna vaak tevergeefs naar een doelpunt (en zelfvertrouwen).

Tomás Necid stelde de flets spelende thuisclub na 33 minuten zelfs voor grotere problemen door uit het niets, maar met een heerlijke knal, de 0-1 voor ADO te maken. De Tsjech leek de bal voor zijn schot nog met de linkerbovenarm mee te nemen, maar de VAR keurde de treffer goed.

Tomas Necid en Aaron Meijers

Met fortuin kwamen de Eindhovenaren vlak voor rust langszij via Bruma, die zijn schot via het been van Danny Bakker in het doel zag belanden.

Lozano haakt geblesseerd af

De gelijkmaker gaf PSV na rust vleugels, al haakte Lozano na 50 minuten af met een voetblessure, nadat hij zich had geblesseerd bij een geblokt schot.

Malen zorgde na 52 minuten met een individuele actie voor de 2-1, waarna ADO even lamgeslagen was. Maar PSV verzuimde de mokerslag uit te delen na kansen via Cody Gakpo, Bruma en Denzel Dumfries.

ADO stoomde in de slotfase steeds vaker naar voren en ging met invaller Michiel Kramer nog voor een verrassende gelijkmaker, maar uiteindelijk werd PSV in blessuretijd door een kolderieke treffer van Gakpo van de nervositeit verlost.