Marcus Rashford
NOS Voetbal

United geeft Chelsea forse tik op Old Trafford

Na de overtuigende start van Manchester City en Liverpool was het zondag de beurt aan Manchester United en Chelsea in het openingsweekeinde van de Premier League. United, de nummer zes van vorig jaar, gaf Chelsea, de nummer drie van vorig seizoen, een harde tik: 4-0.

Chelsea, sinds deze zomer gecoacht door Frank Lampard, opende sterk (schot op de paal van Tammy Abraham), maar kwam daarna amper in het verhaal voor. Marcus Rashford opende de score vanaf elf meter na een overtreding van Kurt Zouma.

Twee snelle uitvallen na de pauze leverden de volgende twee treffers op. Anthony Martial maakte de 2-0 en Rashford tekende voor de fraaie derde goal. Paul Pogba vond Rashford met een lange voorzet en laatstgenoemde scoorde beheerst.

Op de achtergrond Chelsea-coach Frank Lampard

Invaller Daniel James maakte het feest in de 81ste minuut compleet. De Welshman, overgekomen van Swansea City, luisterde zijn debuut op met de 4-0. Bij United debuteerde ook Harry Maguire. De verdediger kwam voor een bedrag van 88 miljoen euro over van Leicester City. Hij speelde de hele wedstrijd.

Ongelukkig debuut Willems

Jetro Willems maakte als invaller tegen Arsenal zijn debuut voor Newcastle United. De linkspoot viel in de 54ste minuut bij een 0-0 stand in voor Jonjo Shelvey en speelde vier minuten later een ongelukkige rol bij de winnende goal.

Na een breedtepass bleef Willems te afwachtend en onderschepte Ainsley Maitland-Niles de bal. De rechtsback stoomde door op rechts en gaf voor op Pierre-Emerick Aubameyang, die scoorde.

Ruime zeges voor Liverpool en City

Chelsea was de enige club uit de topzes van vorig jaar die verlies leed. Liverpool won vrijdag al eenvoudig de seizoensouverture in de Premier League. De vice-kampioen versloeg thuis het gepromoveerde Norwich City met 4-1. Zaterdag won kampioen Manchester City probleemloos van West Ham United (5-0),

Voor Tottenham Hotspur, de nummer vier van afgelopen seizoen, verliep de competitiestart wat minder soepel. Tegen het gepromoveerde Aston Villa pakte het met late treffers de volle buit: 3-1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl