Dejan Curovic is daags na zijn 51ste verjaardag plotseling overleden
NOS VoetbalAangepast

Vitesse-cultheld Curovic (51) overleden: 'Een totale verrassing'

Dejan Curovic is na een kort ziekbed overleden. De oud-spits van Vitesse en FC Groningen kampte volgens een verklaring van zijn oude club Partizan Belgrado met leukemie. Hij is 51 jaar geworden.

In 1994 maakte Curovic de overstap van Partizan naar Vitesse. De Serviër groeide in Arnhem uit tot een clubheld en publiekslieveling. Hij maakte het laatste doelpunt op Nieuw-Monnikenhuize, het oude stadion, en het eerste Vitesse-doelpunt in de Gelredome.

1997: Curovic maakt laatste goal op Nieuw-Monnikenhuize en eerste in Gelredome

Curovic speelde in zes seizoenen 115 duels voor Vitesse (43 treffers). Hij ging in 2000 naar FC Groningen en kwam daar tot 44 wedstrijden (10 doelpunten). In 2003 sloot hij zijn loopbaan ook af bij Groningen.

Op 30 april 2017, toen Vitesse de KNVB-beker won en daarmee de eerste prijs in de clubhistorie pakte, reikte Curovic de beker uit aan Vitesse-aanvoerder Guram Kashia.

Reacties op overlijden Curovic

Er wordt geschokt gereageerd op het overlijden van Curovic. FC Utrecht-trainer John van den Brom was een oud-ploeggenoot van hem: "Ik hoor het net. Daar ben ik ontzettend verdrietig van. Een totale verrassing".

Van den Brom hoort van overlijden Curovic: 'Altijd contact gehouden'

Van den Brom gaat verder: "Dejan was een hele goede spits, samen met Nikos Machlas. Hij was een cultheld. Echt verschrikkelijk om te horen dat hij er niet meer is. We hebben altijd contact gehouden."

Ook twee andere ras-Vitessenaren reageren op social media op het overlijden van Curovic: Edward Sturing en Theo Janssen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl