1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Pro Shots
NOS Voetbal

Verrassende wending in Eindhoven: PSV en Schwaab vinden elkaar weer

Een verrassende wending bij PSV, dat centrale verdediger Daniel Schwaab heeft weten over te halen om bij de club terug te keren. De 30-jarige Duitser heeft een nieuw eenjarig contract bij de Eindhovenaren getekend.

"We wilden graag nog wat extra ervaring aan de selectie toevoegen", zegt technisch manager John de Jong. "Daniel past natuurlijk perfect in dat plaatje."

Voorbeeldige mentaliteit

De transfervrije Schwaab koos in mei nog wegens privéredenen om naar Duitsland terug te keren en hield sindsdien bij zijn oude club SC Freiburg zijn conditie op peil.

De in Eindhoven populaire Schwaab, geroemd om zijn voorbeeldige mentaliteit, slaagde er deze transferzomer niet in een passende club te vinden. Het zo naar defensieve stabiliteit zoekende PSV bracht uiteindelijk uitkomst.

'Het vuur brandt weer'

"Het was toen de juiste beslissing", blikte Schwaab terug op de website van PSV. "Maar na drie maanden veel tijd met mijn vrouw en kinderen te hebben doorgebracht, is de honger terug. Het vuur brandt weer. Met de volledige steun van mijn gezin ga ik nu met veel ambitie verder bij PSV."

De Duitser arriveerde in 2016 bij PSV en speelde al meer dan honderd officiële wedstrijden voor de Eindhovenaren.

Trainer Mark van Bommel reageerde opgetogen met de terugkeer van Schwaab. "Naast ervaring brengt Daniel ook persoonlijkheid met zich mee. Op en naast het veld is hij een voorbeeld voor alle spelers en een verlengstuk voor de technische staf."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl