NOS Voetbal

Veelbesproken Tapia: 'Ik wil bij Feyenoord blijven'

Tapia wil het liefst gewoon bij Feyenoord blijven

Technisch directeur van Feyenoord Sjaak Troost was drie weken geleden nog stellig: "Ik laat mij niet in de maling nemen door Renato Tapia. Hij moet gewoon meewerken aan een transfer."

Ondanks die dreigende woorden stond de Peruaan afgelopen donderdag gewoon in de basis in het Europa League-duel tegen Dinamo Tbilisi (4-0 winst). En hij zou er ook vandaag tegen Heerenveen ook zomaar bij kunnen zijn.

Troost deed zijn uitspraken eerder omdat het contract van Tapia medio 2020 afloopt en de club hem niet transfervrij wil laten gaan. Al langere tijd probeert Feyenoord de Peruaan te verkopen omdat de middenvelder sinds zijn komst in januari 2016 nooit een vaste waarde wist te worden in De Kuip.

Renato Tapia

De afgelopen winterse transferperiode werd Tapia nog verhuurd aan Willem II, waar hij een goede indruk achterliet. Ook bij de nationale ploeg van Peru is Tapia al jarenlang basisspeler. Deze zomer wist hij met zijn land nog de finale te bereiken van de Copa América. Weinig spelers in de selectie van Feyenoord zullen een soortgelijke ervaring hebben.

De hoofdpersoon zelf blijft er vooralsnog rustig onder en was vooral verrast dat hij in de basis stond tegen Tbilisi. "Ik heb met de trainer gesproken over wat hij wil met dit team en hij heeft mij het vertrouwen gegeven. Ik was fit omdat ik niet veel vakantie gehad heb. Eigenlijk ben ik gelijk doorgegaan vanuit de Copa", vertelt Tapia.

Tapia tijdens de wedstrijd tegen Dinamo Tbilisi

Over de uitspraken van Troost wil Tapia weinig kwijt. "Ik probeer gewoon op mezelf te focussen en wil het niet groter maken dan het is. We hebben ook afgesproken om er niet meer in de media over te spreken. Ik weet wat ik goed en slecht gedaan heb en ben blij dat ik terug ben. Ik heb de jongens bij de club echt gemist."

Eén zwaluw maakt echter nog geen zomer want nog altijd is niet bekend of Tapia daadwerkelijk de rest van dit seizoen in het shirt van Feyenoord te zien zal blijven zijn. Zelf is de 24-jarige middenvelder duidelijk over wat hij wil.

"Ik wil blijven", is Tapia stellig. "Nu focus ik mij op het voetbal en wat Feyenoord van mij verwacht op het veld. Geen idee of er nog een transfer komt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl