Ajax verspilt weinig energie aan Emmen en lijkt klaar voor PAOK

Bekijk de samenvatting van Ajax-FC Emmen: 5-0

Ajax heeft na de twee gelijke spelen van afgelopen week een eenvoudige overwinning geboekt op FC Emmen. In de tweede competitieronde werd Emmen met 5-0 verslagen. Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar (twee stuks) maakten de goals.

Vorige weekeinde begon Ajax de eredivisie met een 2-2 gelijkspel bij Vitesse. Ook de eerste wedstrijd tegen PAOK Saloniki in de voorronde van de Champions League eindigde in 2-2. Dinsdag is de return in de derde voorronde van de Champions League.

De slordigheden van de eerste twee duels waren tegen Emmen lang niet allemaal verdwenen, maar echt in de problemen kwam Ajax ook niet.

Een fraai hakje en een dribbel van Van de Beek hadden na ruim 25 minuten een doelpunt verdiend, maar Ziyech schoot net naast. Een minuut later werd Van de Beek wel beloond. Op aangeven van Tadic schoot hij raak.

Van de Beek na de 1-0 voor Ajax

Emmen ging vorig seizoen kansloos met 5-0 onderuit in Amsterdam. Zaterdagavond liep de score net zo hoog op, maar Emmen kwam wel geregeld aan voetballen toe.

De hoop op een goed resultaat verdween echter vlak na rust. Na een slim overstapje van Van de Beek maakte Ziyech de 2-0. Dusan Tadic tikte, nadat invaller Quincy Promes de paal had geraakt, na een dik uur spelen de 3-0 binnen.

Dolberg op de bank, jubileumgoal Huntelaar

Promes kwam in het veld voor David Neres, die in de basis de voorkeur kreeg boven Kasper Dolberg. De Deen stond de eerste twee duels in de basis, maar wist daarin niet te overtuigen.

Twintig minuten voor tijd kwam Klaas-Jan Huntelaar in het veld voor Tadic. Zijn 4-0, op aangeven van Promes, was het 350ste doelpunt van de aanvaller in clubverband. Vlak voor tijd maakte hij ook de 5-0, al moest de VAR er nog aan te pas komen om het doelpunt definitief toe te kennen.

Dat Huntelaar de bal achter de lijn had gekopt was wel te zien, maar of hij dat had gedaan na te zijn vertrokken uit buitenspelpositie, moest nog worden bekeken. De VAR keurde het goed en zodoende kon Huntelaar ook zijn 351ste doelpunt in clubverband noteren.