NOS Sport

Volleyballers verslaan ook België en houden zicht op olympisch ticket

Volleyballers op olympisch kwalificatietoernooi ook langs België

De Nederlandse volleybalmannen houden zicht op een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio. Na Zuid-Korea werd ook België verslagen op het kwalificatietoernooi in Rotterdam. Oranje won met 3-0.

Zondagmiddag (16.00 uur) speelt Nederland de beslissende wedstrijd tegen grootmacht de Verenigde Staten, winnaar van brons op het laatste WK en de Spelen van Rio de Janeiro in 2016.

Overtuigende wedstrijd

Buitenaanvaller Maarten van Garderen vond dat Oranje vrijdag te weinig zelfvertrouwen uitstraalde tegen Zuid-Korea. Die overtuiging toonde Oranje wel tegen de Belgen. Van Garderen, Thijs ter Horst en met name Nimir Abdelaziz maakten de punten voor Nederland.

België bleef lang bij, maar Van Garderen en Abdelaziz bezorgden Nederland met een spijkerharde service en een dodelijk blok de winst in de eerste set: 25-22.

Een smash van Thijs ter Horst

In de tweede set slaagde Nederland erin snel een gaatje te pakken en nam het afstand. België, dat op de wereldranglijst drie plaatsen hoger staat dan Nederland, bleef wel gevaarlijk. Tomas Rousseaux sloeg veel ballen binnen, maar de Belgen wisten niet meer langszij te komen.

Abdelaziz, de beste aanvaller van Nederland die vrijdag nog geblesseerd uitviel, bezorgde Oranje de set (25-21) met een harde smash.

Ook in de derde set liep het verschil gauw op. Oranje kwam op 16-11, maar België verkleinde de marge tot 17-15. Daarna pakte Oranje de draad weer op en werd de derde set gewonnen met 25-20.

"Ik denk dat we vanaf het begin heel scherp waren", zei Gijs van Solkema over de goede start van Oranje. "We zaten er fel op, hebben ze bij de strot genomen en lieten niet meer los."

Oranje-bondscoach Piazza kijkt al uit naar de ontmoeting met de VS, zondag. "We gaan alles geven, alle emotie, passie en agressie die we hebben leggen we op het veld. Of dat genoeg is, weet ik niet."

Beslissend duel live te volgen

De wedstrijd van Nederland tegen de Verenigde Staten is zondagmiddag om 16.00 uur live te zien op NOS.nl. De winnaar van dat duel plaatst zich voor de Spelen van Tokio.

Als Nederland verliest, krijgt het naar alle waarschijnlijkheid begin volgend jaar een nieuwe kans op het tweede kwalificatietoernooi, waar het laatste Europese ticket voor de Spelen is te verdienen.

Bekijk hieronder de samenvatting en de reacties na het eerste duel Nederland-Zuid-Korea op het OKT:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl