Alexander Brouwer
NOS Sport

Ook laatste Nederlandse duo Brouwer/Meeuwsen klaar op EK beachvolleybal

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn op de EK in Moskou uitgeschakeld in de kwartfinales. Het Nederlandse koppel moest zijn meerdere erkennen in de Polen Piotr Kantor en Bartosz Losiak: 18-21, 21-17, 15-11.

Brouwer en Meeuwsen bereikten ongeslagen en als groepswinnaar de achtste finales. De bronzen medaillewinnaars van twee jaar geleden stootten vervolgens zonder te spelen door naar de laatste acht, omdat de Poolse tegenstanders Michal Bryl en Grzegorz Fijalek zich vanwege een blessure terugtrokken.

Het Nederlandse duo sloot het Europees kampioenschap af als vijfde.

Alle Nederlanders naar huis

Met de uitschakeling van Brouwer/Meeuwsen zijn er geen Nederlanders meer in de race voor eremetaal in Moskou. Het andere koppel bij de mannen, Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde, strandde vrijdag in de achtste finales. Zij werden uiteindelijk negende.

Bij de vrouwen werden Joy Stubbe en Marleen van Iersel op dezelfde dag uitgeschakeld in de kwartfinales, ook door een Pools duo: Kinga Wojtasik/Katarzyna Kociolek (16-21 21-16 15-11). Dat speelt zaterdagavond de finale.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl