De locatie bij Westdorpe waar de dode vrouw werd gevonden Politie

Nog steeds lijkt niemand de vrouw te missen die op 22 juni gevonden werd bij Westdorpe, op de grens met België. De vrouw is met geweld om het leven gebracht en werd naakt gevonden. Naast haar lichaam lag een vuilniszak. Dinsdag krijgt ze in Terneuzen een anonieme begrafenis, maar de politie doet er alles aan om haar identiteit te achterhalen.

"We willen zo snel mogelijk weten wie deze vrouw is, om zo haar dierbaren te kunnen informeren", zegt officier van justitie Kim Weijers. Het team grootschalige opsporing van de politie heeft vermissingsdossiers in Nederland en België nagelopen. Ook zijn haar dna, vingerafdrukken en tandgegevens vergeleken met databestanden in andere Europese landen en daarbuiten.

De politie heeft beelden van de vermoorde vrouw verspreid. Ook is het persbericht over de zaak in het Frans en Engels te raadplegen.

"We hebben het publiek in binnen- en buitenland hard nodig om haar identiteit vast te stellen", zegt teamleider Martine Jacobs van de politie. "Haar identiteit achterhalen is onze belangrijkste opgave. Pas daarna kunnen we onderzoek doen naar degene die dit op zijn geweten heeft."

Het is heel frustrerend dat we nog steeds niet weten wie deze vrouw is.

Martine Jacobs, politieteam grootschalige opsporing

De politie ontving al 174 meldingen maar de gouden tip lijkt er nog niet tussen te zitten. Daarom vraagt de politie iedereen in hun omgeving uit te kijken naar mensen die mogelijk verklaarbaar weg zijn sinds 22 juni. Het kan zijn dat de vrouw of de dader een reden heeft opgegeven waardoor zij nog niet gemist wordt in haar omgeving. Haar naasten zouden bijvoorbeeld kunnen denken dat ze nog vakantie heeft of in het buitenland werkt.

Volgens de de politie moet de vrouw nog midden in het leven hebben gestaan. Haar gebit en tanden waren in goede staat en ze had in het verleden een medische behandeling ondergaan aan eierstokken, baarmoeder, blinde darm en galblaas, wat betekent dat ze medische hulp zocht als ze dat nodig had.

Omdat haar identiteit nog niet bekend is krijgt de vrouw een naamloos graf in Terneuzen en een uitvaart van de gemeente, schrijft Omroep Zeeland.

STER reclame